TRAMPOVANA SRBIJA – MARKO LOPUSINA

 

  

SRPSKA ARMIJA

 

                

             MARKO & JELENA

 

Kolumna

 

Piše: Marko Lopušina

 

TRAMPOVANA SRBIJA

 

Lep mraz stegao Beograd jutros. Gosti iz dijaspore otisli su u Sremeske Karlovce i Novi Sad na izlet. Njih 36 je doslo, ostalih 300 nije imalo pare za konferenciju Mediji u dijaspori. Sve u svemu dobro je da su se nasli svi urednici, novinari, drzavni cinovcnici, ministarka i sipmpatizeri na jednom mestu. Da su se UPOZNALI, ISpRICALI, ponesto DOGOVORILI, i neki iz dijaspore zatrazili malo para od drzave kao dotacije za medije, koji se bore kao lavovi. Mada su svesni da ce dotacije dobiti neki, a mnogi nece…

Bila je slava kod Karadjordjevica, mnogo sveta, lepo i dostojanstveno. Nije bilo nasih vladika na dvoru, jer oni poste i uzdrzavaju se od javnih nastupa, ali sam saznao od nacelnika VMA da je patrijarhu Pavlu dobro.

U Briselu je onaj Madjar zvani Sarkozi lepo rekao da Kosovo dobija nezavisnost, a mi ulaz u EU. U Beogradu se podigla galama kako necemo da se trapimo, a znamo da nas niko i ne pita. OUN ce odluciti, ako Rusi to dozvole. Ruski ambasador se sprema da ode iz Beograda, dolazi novi Aleksandar, pa mi se cini da uzmicu.

Pocela je kampanja za prvog coveka Srbije. Od afere Ceda-Miskovic nista nije bilo, pa sam shvatio da je to mali galamio da bi skrenuo paznju na svoju kandidaturu. Uz to narod se zabavlja i prenosom iz Haga, jer gleda kako vojvoda seselj rastupa svoje svedoke…

Pored raspisivanja izbora za predsednika Srbije, aktuelna je fudbalska mafija. Puko fudbal pa se pokazala prljavstina i osetio smrad od ilegalne trgovine, kradje i nasilja. To ce se, naravno, zataskati, a momak koji je na stadionu palio policajca bakljom, ima da robija za primer. Nas decko iz Amerike, plicav Cavic pobedio je na Evropskom prvenstvu u leptir stilu. Eh, kad bi svi Srbi bil ileptiri, pa da odleprsaju iz ove zemlje..

Ja sam dobio porudzbine za nove knjige, a iz SAD je stigla vest da su pocele pripreme za snimanje filma o Arkanu, po mom scenariju. Vidimo se u Holivudu ili drugde…

 srecno Marko Lopušina 

www.lopusina.com

 

  Autorova biografija

autor

Rodjen 1951. godine u Raskoj, Srbija. Zavrsio osnovnu skolu i Gimanziju u Brusu i Fakultet politickih nauka u Beogradu. Nije clan nijedne stranke. Ozenjen je i ima sina.

Lopusine su Trebjesko bratstvo Jokanovica. Imalo je i nadimak Lopusine, jer je junak Vuk sekao turske glave kao lopure.. Docnije je taj nadimak postao njihovo prezime, kojim se i danas prezivaju. Ovo je bratstvo dalo velikog junaka Vukasina Jokanovica, koji je poginuo u borbi sa Turcima na planini Loli 1796. godine. Narodna pjesma ga je opjevala pod imenom Vuk Lopusina. Began Lopusina se istakao u borbi izmedju Uskoka i Turaka na Malinsku 1847. godine. Njegos ga je odlikovao Obilica medaljom i dao mu zvanje serdara. Zauzimao je polozaj kapetana uskockog. Spjevan je u narodnim pjesmama. Lopusine danas zive u Strugu i u Sirovcu. Godine 1930. bilo ih je dvanaest kuca. Slave Lucindan i prisluhuju Petrovdan. Pisao je Nikola N. Tomic, u knjizi Pleme Drobnjak, Temekula, Kalifornija USA 1980. godine.

press

Radio u listu Sekundarne sirovine kao novinar i urednik, u listu Zdravo kao novinar, u magazinu Intervju od 1981. kao novinar, urednik, a 1997. bio i glavni urednik. A potom urednik u magazinu Profil. Danas je urednik i reporter lista NEDELJNI TELEGRAF. Bio saradnik Politike, Ilustrovane politike, Revije 92, TV novosti, Evropskih novosti, Dnevnika, Jedinstva, TV Politike. Arene, Starta i Dame. Autor cetrdesetak feljtona o iseljenicima, obavestajnim sluzbama i delinkvenciji.

Uvrscen u knjigu Ko je ko u Srbiji. Clan Udruzenja novinara SRJ, clan Udruzenja ribolovaca Zemun, clan Kongresa srpskog ujedinjenja iz SAD i clan asocijacije Srpska veza iz Beograda.

Autor je knjiga Najzagonetnije jugoslovenske ubice (1987.) (1997.), Crna knjiga-cenzura u Jugoslaviji 1945-91. (1991.), Svi Srbi sveta (1994.), Ubij bliznjeg svog 1 o jugoslovenskoj tajnoj policiji (1996.) (1997), (1999.) , Ubij bliznjeg svog 2 o stranim spijunima u SFRJ i SRJ (1997.), (1999.) Ubij bliznjeg svog 3 o jugoslovenskom podzemlju od 1945. do 2000. godine (1998.),(2000.), CIA protiv Jugoslavije (1997.), (2000.), Svi Srbi sveta-vodic kroz dijasporu (1998.), Tajne sluzbe sveta (1999.), OVK-UCK protiv Jugoslavije (1999.), Balkanska smrt – siptarska narkomafija (1999.), (2000.), Najbogatiji Srbi sveta (1999.) i (2000.) i Sve mafije sveta (2000.), Lov na Milosevica, KGB protiv Jugoslavije, Ko je ko u yu podzemlju (2000. i 2001.), Srbi u Americi, Komandant Arkan, Tajne srpske policije (2001.), sa sinom Dusanom Lopusinom autor dela Svetska enciklopedija podzemlja (2001.) i Sacekusa – Krvavo srce Beograda, Radovan Karadzic – najtrazenija srpska glava (2002.), (2003.), Ubij bliznjeg svog 4, (2002.), Tajni ratnici ex Jugoslavije (2003.), Srpska mafija (2003.), FBI i Srbi  (2003.), Crnogorski klan, (2003.), sa Milanom V. Petkovicem Enciklopedija spijunaze (2003), Ceca – izmedu ljubavi i mrznje (2003.) i Fudbal jaci od zivota (2003.).

Marko Lopusina je priredio knjige Autobiografija Mire i Slobodana Pavlovica: Idi sine ali se ne vracaj, autobiografiju Nikole Kavaje Komandos ili Sinovi izdate Srbije, Srpska bratska pomoc u SAD i Kanadi, Purpurna reka, ispovest Cvetana Slepceva i knjige Bila sam zena Brozovog spijuna, Dusanke Prokic.

Na engleski i francuski su prevedene knjige CIA protiv Jugoslavije, Balkanska smrt i Najtrazenija srpska glava – Radovan Karadzic, koje izdaju izdavaci u Bostonu, SAD i Parizu, Francuska.

Marko Lopusina je priredio knjige Autobiografija Mire i Slobodana Pavlovica: Idi sine ali se ne vracaj, autobiografiju Nikole Kavaje Komandos ili Sinovi izdate Srbije, Srpska bratska pomoc u SAD i Kanadi , Purpurna reka, ispovest Cvetana Slepceva i knjige Bila sam zena Brozovog spijuna Dusanke Prokic.

U pripremi su i naslovi za Narodnu knjigu naslovi, Atentat na Dindica: Premijer je morao da umre, za ovo leto i za izdavaca Princip Beograd rukopis Svi Srbi sveta treci tom, potom Adresar i imenik Srba u dijaspori, i za Knjigu komerc iz Beograda Zemunski klan koje treba da se pojave na narednom Sajmu knjiga. Kuca Evro je narucila knjige KOS-vojna tajna sluzba bezbednosti, Dindicev klan, a Zograf naslove 100 najmocnijih Srba i Noca samoubica.

Italijanska izdavacka kuca Dovani iz Rima je zainteresovana i da otkupi prava na knjigu i scenario za film Komandant Arkan od Marka Lopusine, u kome bi glavnu ulogu i lik Zeljka Raznatovica igrao beogradsko-pariski
glumac Miki Manojlovic.

Knjige Marka Lopusine na Internetu:
http://www.lopusina.com/
www.suc.org

Kontakt adresa i telefon:
Ul. Prvomajska 116/IV
11080 Zemun
Srbija
Telefon: 011 2199-190
Tel/faks na poslu: 011 3285-441, 3285-443

Sluzbeni sajt: http://www.nedeljnitelegraf.co.yu/

 

 

SVI VASI KOMENTARI BICE OBJAVLJENI – SRPSAKA ARMIJA NE PRIPADAJU BILO KOJOJ POLITICKOJ STRANCI – MI SE U SVEMU RAZLIKUJEMO OD PODREPASA, KOJI SU U SLUZBI ILI  ISTOCNE ILI ZAPADNE PETE KOLONE… I KOJI MORAJU PRETHODNO TRAZITI ODOBRENJE MOGU LI OBJAVITI VASE KOMENTARE…

SRDACNO

GLAVNI UREDNIK SRPSKE ARMIJE

DR. SLOBODAN PIVLJANIN

card1

POSALJITE VAS KOMENTAR

the.serbianarmy@hotmail.com

This entry was posted in Nieuws en politiek. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s