Gradjani sve manje žele ulazak Srbije u NATO

 

  

SRPSKA ARMIJA

 

Gradjani sve manje žele ulazak Srbije u NATO

 

SAVA VIDANOVIC

Sava Vidanovic

Ceo njegov zivot u dijaspori posvecen je drustvenom zivotu. Vise puta biran za predsednika Kanadsko-Jugoslovenskog Udruzenja. Clan je i Srpsko Kanadskog Udruzenja. Osnovao je Radio Montreal i etnicki TV program , ciji je urednik bio 12 godina. Bez pomoci sa strane, vlastitim finansiskim sredstvima i napornim radom obavestavao je svet i srpsku zajednicu o aktuelnim politickim dogadjanjima u zemlji. Neustrasivo se borio protiv zapadne mediske fabrikacije dogadjanja u zemlji i satanizaciji Srba

 

 

PRIPREMIJO:

SAVA VIDANOVIC

 

 
Istraživanje "Kosovo i strateške spoljnopolitičke integracije" za novembar/decembar 2007.
 
 
Gradjani sve manje žele ulazak Srbije u NATO
 
Danas, 15.12.2007
 
Beograd – Čak 57 odsto srpskih građana smatra da je proširena autonomija Kosova i Metohije u okviru Srbije najpravedniji ishod pregovora o Kosovu, pokazalo je istraživanje "Kosovo i strateške spoljnopolitičke integracije" agencije Politikum, rađeno za novembar/decembar 2007.
Za podelu Kosova na srpski i albanski deo odlučilo se 25 odsto ispitanika, a za samostalnost – 5,43 odsto građana. Takođe, očekivani ishod pregovora o Kosovu za većinu je samostalnost KIM (41,74 odsto), dok se za autonomiju u okviru Srbije odlučilo njih 16,37 odsto. Istraživanje je pokazalo da je i dalje većina građana za ulazak u Evropsku uniju (67 odsto), kao i za tešnje veze s Rusijom. Na primer, pristalice Socijalističke partije Srbije su najviše za bliži odnos s Rusijom sa 88,46 odsto glasova ispitanika, dok su na drugom, odnosno trećem mestu Srpska radikalna stranka (74,38 odsto) i Demokratska stranka Srbije (73,39 odsto).
Državni sekretar Ministarstva za KIM Dušan Proroković rekao je da je uslovljavanje Srbije neprincipijelan stav i ucena .
Na molbu novinarke Danasa da prokomentariše dovođenje u vezu predsedničkih izbora u Srbiji i Kosova, Proroković je rekao da ne može ni sa aspekta Ministarstva, ni sa aspekta svoje stranačke pripadnosti da odgovori na ovo pitanje, "ali ako bude potrebe da se Ministarstvo povodom toga oglašava, onda ću to uraditi 19. decembra, posle sednice Saveta bezbednosti UN".
On je objasnio da niko nije pretio Albancima ekonomskim embargom i sankcijama ukoliko bi proglasili jednostranu nezavisnost i "to je potpuno izvrtanje činjenica zbog propagandnih razloga".
Analitičar Đorđe Vukadinović istakao je da se poslednjih nekoliko meseci rezultati istraživanja ne menjaju i da nivo poželjnosti ulaska u NATO sve više opada.
Istraživanje je sprovela agencija Politikum na reprezentativnom uzorku od 1.300 ispitanika na teritoriji Srbije bez Kosova.
J. Diković
 

SVI VASI KOMENTARI BICE OBJAVLJENI – SRPSAKA ARMIJA NE PRIPADAJU BILO KOJOJ POLITICKOJ STRANCI – MI SE U SVEMU RAZLIKUJEMO OD PODREPASA, KOJI SU U SLUZBI ILI  ISTOCNE ILI ZAPADNE PETE KOLONE… I KOJI MORAJU PRETHODNO TRAZITI ODOBRENJE MOGU LI OBJAVITI VASE KOMENTARE…

SRDACNO

GLAVNI UREDNIK SRPSKE ARMIJE

DR. SLOBODAN PIVLJANIN

card1

POSALJITE VAS KOMENTAR

the.serbianarmy@hotmail.com

 

 
This entry was posted in Nieuws en politiek. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s