47 great Photos-demonstration in Montreal

 

 

  

SRPSKA ARMIJA

 

 

 
47 great Photos-
demonstration in Montreal
 

SAVA VIDANOVIC

Sava Vidanovic

Ceo njegov zivot u dijaspori posvecen je drustvenom zivotu. Vise puta biran za predsednika Kanadsko-Jugoslovenskog Udruzenja. Clan je i Srpsko Kanadskog Udruzenja. Osnovao je Radio Montreal i etnicki TV program , ciji je urednik bio 12 godina. Bez pomoci sa strane, vlastitim finansiskim sredstvima i napornim radom obavestavao je svet i srpsku zajednicu o aktuelnim politickim dogadjanjima u zemlji. Neustrasivo se borio protiv zapadne mediske fabrikacije dogadjanja u zemlji i satanizaciji Srba

PRIPREMIJO:

SAVA VIDANOVIC  

maandag 25 februari 2008 6:15:34

 
Danas su u Montrealu[-24./02/2008] odrzane protestne demonstracije povodom odluke pristinskog Parlamenta o junilateralnom priznanju nzavisnog Kosova.Srbi Montreala su se u 14 casova po lokalnom vremenu, okupili ispred McGill University na Sherbrooke 845, da iskazu svoje nezadovoljstvo sa priznavanjem nezavisnosti Kosova i kazu svetu,Americi i Evropi da je Kosovo Srbija. Pored gromoglasne poruke Kosovo je Srbija i mnogobrojnih ispisanih  poruka, pevana je i poznata pesma  o kosovskom boju, kada su Car Lazar i njegova vojska polazili na Kosovo, pevali poznatu pesmu:
Zbogom ruze,
bogom  ruzmarine,
zbogom nerodjeni sine,
zbogom leto,
zbogom zimo,
odlazimo da se ne vratimo….

Na transparentima su jasne poruke, kao "Kanada reci ne nezavisnom Kosovu{Canada say no kosovo independence}, General McKenzie knows the truth-General Mckenzi zna istinu,Nedelja-Kosovo,
,Ponedeljak -Quebec,
utorak -Basque,
Canada sacuvaj UN, NezavisnoKosovo je ilegalno,
Cuvajmo Kosovo,
Kosovo je Srbija i mnoge druge pisane poruke.

 Na transparentima su bile slike legendarnog predsednika Canade Trudova i  Pirsona, prijatelja Srbije, sa natpisom Kosovo je Srbija, Srbija je Kosovo. Na skupu su se vijorile mnogobrojne srpske zastave i mnogi demonstranti ogrnuti srpskim zastavama. Na pocetnom skupljanju demonstranata ispred McGila odrzani su i kraci govori pre no sto se povorka uputila predvidjenom marsutom do americkog Konzulata.

 U svom obracanju  okupljenima,srpkinje- omladinke ,Dijana Krnjajic i Dijana Todic -organizatori demonstracije,istaknut je znacaj Kosova, kao srpske kolevke , duhovnosti, drzavnosti i kulture, da je  nezakonitom  odlukom Parlamenta Pristine,od majke Srbije odvojeno cedo Kosovo, koje mora biti vraceno u majcin zagrljaj. Da su  junilateralnom odlukom uz podrsku Amerike i Evrope pogazeni  svi medjunarodni  zakoni, Povelja UN. Rezolucija SB1244, Uastav Srbije i odluke Badinterove komisije o nedeljivosti  Avnojskih granica bivsih republika Jugoslavije. Zakonom sile i nepravde  oduzeto je Srbiji 15%  njene teritorije i time nagradjeni Albanci za sve terore nad srpskim narodom na Kosmetu, ubijanjem ,proterivanjem,paljenjem srpskih domova,crkava i manastira, jednom recju unistavanjem svega sto je srpsko.Srbi su na ovim prostorima od vecinskog stanovnistva sada manjina  od svega 10%. Vekovno su uz pomoc jacih Srbi proganjani.

U Drugom Svetskom Ratu  okupator Musolini je proterao 450000 Srba sa Kosmeta, kojima Tito po oslobodjenju zabranjuje povratak. Okupacijom Kosmeta od strane NATO nakon agresije na Srbiju 99, proterano je vise od 250000 Srba. Egzodus Srba i otmica i unistavanje njihove imovine nastavljen je sve do danas. Njihov povratak predvidjen rezolucijom 1244 do danas nije ispostovan. Srbi su uvek bili u situaciji da se kroz istoriju bore protiv okupatora i  uvek makar i nakon 500 godina borbe za oslobodjenje od Otomanske turske imperije oslobode zemlju.Istorija se ponavlja. Ali dok je Srba,Srbi se nikada  nece pomiriti sa okupacijom Kosova.Kratak pregled istorije Srba zavrsen je recima- Kosovo je Srbija,Srbija je Kosovo, sto je propraceno poklicima demonstranata.

 Nakon toga  poslo se  putem ulice McGil koledza, preko Bulv. Rene Levesq do Americkog Konzulata. Ispred  Konzulata se zaustavila masa protestanata i zastavama pokrila znak  Konzulata iznad ulaznih vrata i izvikivale parole i pevale patriotske pesme. Orilo se, Kosovo je Srbija. Povorku je pratio kordon automobila policije Montreala.  Demonstracije su ispred Konzulata  protekle mirno i dostojanstveno. Nakon toga  povorka se uputila natrag do Filip skvera gde su odrzani  govori na srpskom francuskom i engleskom. Glavni govornici su bili organizatori demonstracija Dijana Todic, Dijana Krnjajic i Marina Jankovic. U sada opsirnijem izlaganju govornice su se osvrnule na istotijat i znacaj Kosova i Metohije kao bastine srpskog postojanja, istakavsi da Srbije nema bez Kosmeta niti Kosmeta bez Srbije.Protest je zavrsen u 5 sati i sledeci zakazan za 2. mart.

 Ovim je jos jednom stavljeno do znanja da Srbi nikada nece odustati od svoje postojbine, Kosova i Metohije. Jos jednom je ukazano na lazi,zapadnoj mediskoj  satanizaciji Srba i krsenju medjunarodnog prava od strane Amerike i Evrope ,sa posebnom osudom priznanja  nezavisne drzave Kosovo na teritoriji suverene drzave Srbije, porukom da se odustane od daljeg priznanja, da se po hitnom postupku u Savetu Bezbednosti ponisti nezakonita odluka o nezavisnosti  Kosova i nastave pregovori o  buducem statusu Kosmeta.
Vidanovic

Pogledajte snimke sa  danasnjeg demonstrativnog skupa u Montrealu{snimci S. Vidanovic}.

47 great Photos-demonstration in Montreal 1
 
47 great Photos-demonstration in Montreal -10
 
 
47 great Photos-demonstration in Montreal -11
47 great Photos-demonstration in Montreal -12
47 great Photos-demonstration in Montreal -13
47 great Photos-demonstration in Montreal -14
47 great Photos-demonstration in Montreal -15
47 great Photos-demonstration in Montreal -16
47 great Photos-demonstration in Montreal 2
47 great Photos-demonstration in Montreal -20
47 great Photos-demonstration in Montreal -21
47 great Photos-demonstration in Montreal -22
47 great Photos-demonstration in Montreal -23
47 great Photos-demonstration in Montreal -24
47 great Photos-demonstration in Montreal -25
47 great Photos-demonstration in Montreal -26
47 great Photos-demonstration in Montreal -27
47 great Photos-demonstration in Montreal -28
47 great Photos-demonstration in Montreal -29
47 great Photos-demonstration in Montreal -3
47 great Photos-demonstration in Montreal -30
47 great Photos-demonstration in Montreal -31
47 great Photos-demonstration in Montreal -32
47 great Photos-demonstration in Montreal -36
47 great Photos-demonstration in Montreal -37
47 great Photos-demonstration in Montreal -38
47 great Photos-demonstration in Montreal -39
47 great Photos-demonstration in Montreal -4
47 great Photos-demonstration in Montreal -40
47 great Photos-demonstration in Montreal -41
47 great Photos-demonstration in Montreal -42
47 great Photos-demonstration in Montreal -43
47 great Photos-demonstration in Montreal -44
47 great Photos-demonstration in Montreal -45
47 great Photos-demonstration in Montreal -46
47 great Photos-demonstration in Montreal -47
47 great Photos-demonstration in Montreal -48
47 great Photos-demonstration in Montreal -5
47 great Photos-demonstration in Montreal -6
47 great Photos-demonstration in Montreal -7
47 great Photos-demonstration in Montreal -8
47 great Photos-demonstration in Montreal -9
 

 

 
This entry was posted in Nieuws en politiek. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s