10.godisnjica NATO agresije, apel na srpskom Zivadin Jovanovic = PROSLEDILA BOBA BOROJEVIC

   

 Grb-Srbija -KRUNA   y1pn31KDOoQTghGiV8CdkN-eSP5Y2ARZxHBYr_wncWikID5V_q9rXfnjV2VL7DM_sZHYCK-HKF8_mE  Grb-Srbija -PETOKRAKA-2
  
SRBSKA ARMIJA

SRBSKA ARMIJA JE SRBSKI NAROD!

SRBSKI NAROD JE SRBSKA ARMIJA!

   http://www.crazyprofile.com/scroller/scroller-sign.swf
Get a scroller sign at http://www.crazyprofile.com.com!

KOSOVO JE SRCE SRBIJE

GLAVNI I ODGOVORNI UREDNIK

SLOBODAN PIVLJANIN

DIREKTOR & IZDAVAC

IRIS DE VRIES

4 JANUARI 194210 JANUARI 2006

 

              serbflag
 
GAJA
 
 
KOSOVO JE SRCE SRBIJE
 
10.godisnjica NATO agresije,
apel na srpskom
 
 
 
Zivadin JovanovicZivadin Jovanovic=2
 Zivadin Jovanovic
 
 
 
 
Prosledila Boba Borojevic
 
boba_194
BOBA BOROJEVIC
10.godisnjica NATO agresije, apel na srpskom
Van: Boba (ckcuboba@yahoo.ca)

 
Verzonden:
woensdag 10 september 2008 0:03:54

 
 

BEOGRADSKI FORUM ZA SVET RAVNOPRAVNIH

11.000 Beograd

Murska 14, tel. +381 11 24 55 822

+381 11 24 52 071, e-mail: beoforum@gmail.com

 

 

 

        A P E L

                                         

            DA SE NE ZABORAVI

                AGRESIJA NATO NA SRBIJU (SRJ) 10 GODINA POSLE

 

 

Zivadin Jovanovic.==2

Zivadin Jovanovic

 

Beogradski forum za svet ravnopravnih, nezavisna, nestranačka i neprofitna asocijacija građana inicirao je program za obeležavanje desete godišnjice NATO agresije na Srbiju (Saveznu republiku Jugoslaviju), 1999. godine.

Primarni ciljevi su odavanje pošte žrtvama, rasvetljavanje stvarnih ciljeva i posledica  agresije i slanje poruke mira, međusobnog poštovanja i jednakih prava za sve nacije i ljude. Obeležavanje godišnjice odvijaće se pod motom DA NE ZABORAV. Sećanje na žrtve i posledice agresije će doprineti jačanju atmosfere odgovornosti za poštovanje iniverzalnih prncipa međunarodnog prava i uloge međunarodnih institucija koje predvode Ujedinjene nacije.

Aktivnosti će se odvijati tokom cele 2009. godine s tim što će se koncentrisati oko 24. marta kada je agresija počela i oko 10. juna kada je agresija okončana. Obeležavanje ove godišnjice treba da ima najširi društveni, državni i nacionalni karakter.

Beogradski forum stoga upućuje apel svim državnim, naučnim, kulturnim i verskim institucijama Srbije, Srpskoj akademiji nauka, Matici srpskoj, Srpskoj pravoslavnoj crkvi i drugim verskim yajednicama, udruženjima građana, medijima, udruženjima Srba i njihovim medijima u rasejanju, da uzmu učešća u aktivnostima na obeležavanju ove godišnjice sa ciljem da se ne zaborave žrtve i posledice agresije NATO-a 1999 godine. Posledice se ne ne tiču samo  Srbije i Balkana, već i Evrope, Kavkaza, Bliskog istoka, Azije, Afrike, Latinske Amerike.

Beogradski forum smatra da će obeležavanje ove godišnjice promovisati solidarnost i saradnju sa Srbijom i srpskim narodom, kao žrtvama agresije koja je NATO transformisala od odbrambene u napadačku alijansu. Dan početka agresije, 24 mart 19999. godine je označio uspostavljanje najopasnijeg presedana: regionalna organizacija upotrebila je oružanu silu protiv suverene države, bez odobrenja saveta bezbednosti UN. To je očigledno kršenje univerzalnih principa međunarodnih zakona, povelje UN, Finalnog akta OEBS-a i Pariske povelje. Agresija je preduzeta kršenjem osnivačkog akta NATO iz 1949 godine kao i ustava zemalja članica. Jedinstvenost se agresije ogleda se i u tome što je izvedena u savezu NATO i jedne terorističke organizacije (OVK).

U agresiji je poginulo preko 3500 ljudi a oko 10 000 je ranjeno, od kojih je više od dve trećine civila, uključujući decu, žene i stare ljude. Osim toga, mnogi su kasnije umrli od posledica bolesti izazvanih osiromašenim uranijumom i drugim oružjima koja su zabranjena međunarodnim zakonima (kasetne bombe). Materijalni gubici – srušeni mostovi, željezničke pruge, autoputevi, fabrike, transformatori i dalekovodi stambene zgrade, škole, bolnice, ček i 30 TV stnica i releja, iznose oko 100 milijardi US$.

Ciljevi započeti agresijom NATO 1999 sprovode se tokom poslednjih 10 godina ekonomskim, političkim, propagandnim sredstvima, javnim i prikrivenim metodayma.  Kontinuitet politike iznurivawa i drobljenja SRJ, zatim Srbije, se odražava  stalnom podrškom albanskom terorizmu i secesionizmu, čije su posedice hiljade ubijenih i otetih, etničko čišćenje 270.000 Srba i drugih ne-Albanaca, uništenje 150 srpskih srednjevekovnih  manastira i crkava, masovni pogrom Srba u martu 2004. godine – sve do otvorene podrške ilegalnoj nezavisnosti Kosova, proglašenoj 17.februara 2008. Uočljivo je da su agresija NATO protiv Srbije (SRJ), otvorena podrška SAD, VB, Nemačke i NATO-a albanskom terorizmu i separatizmu na Kosovu i Metohiji doveli do opšteg porasta terorizma, separatizma i organizovanog kriminala u Evropi i svetu, do širenja NATO na Istok, do faktičke revizije osnivačkog akta NATO od 1949, do okupacije Avganistana (2001) i Iraka (2003), kao i do otvorenih pretnji vojnim intervencijama drugim zemljama po celom svetu.

Posle agresije 1999 godine USA i NATO su uspostavili mrežu novih vojnih baza od Baltika, preko Crnog Mora do Anadolije i Istočnog Mediterana. Samo u Bugarskoj i Rumuniji tokom protekle dve godine otvoreno je 8 američkih vojnih baza, po četiri u svakoj zemlji. Ne treba izgubiti iz vida da je taj proces otpočelo osnivanjem baze „Bondstill“ na Kosovu i Metohiji (Srbija) 1999. godine, kao najveće američke baze van SAD i najveće uopšte izgrađene posle vijetnamskog rata.

Da zaključimo: NATO agresija protiv Srbije (SRJ) nije bila lokalni rat a najmanje "humanitarna intervencija" već testiranje strategije SAD sa globalnim ciljevima. SAD su same sebi pripisale pravo da bilo koji deo na planeti proglase svojim nacionalnim interesom i da tamo upotrebe vojnu silu bez bez mandata SB UN. 

 

Stoga Beogradski forum upućuje

 

   A  P  E  L

 

mirovnim pokretima, intelektualcima, omladinskim organizacijama, parlamentarcima, veteranima oslobodilačkih ratova, medijima u Srbiji u svuda u svetu da ujedine i ojačaju zajedničku borbu za mir, jednaka suverena prava svih država i naroda i ravnopravnu saradnju bez pretnji silom i ratovima, bez selektivne pravde i arbitrarnih sankcija.

Forum apeluje da se u Srbiji, Crnoj Gori, u svim zemljama Balkana i u svetu dostojanstveno obeleži deseta godišnjica agresije NATO/OVK na Srbiju (SRJ), da se zahteva raspuštanje NATO i stranih vojnih baza, osudi ilegalno oduzimanje Kosova i Metohije od Srbije i priznanje od strane nekih članica NATO i EU zemalja, da se pruži podrška suverenitetu i teritorijalnom integritetu Srbije i osude dvojni standardi  prema separatizmu i terorizmu.

 

Beogradski forum se angažuje u pripremi sledećih

 

     AKTIVNOSTI

 

Međunarodni okrugli sto 23.03.2009. u Beogradu o ciljevima i posledicama agresije NATO

Izdavanje zbornika saopštenja

Izložba fotografija, knjiga, audi/vido zapisa o agresiji.

Smotra dokumentarnih filmova domaće i strane proizvodnje u Beogradu i drugim srpskim gradovima o agresiji

Rekonstrukcija spomenika žrtvama agresije

Otvaranje biblioteke za izučavanje, istraživanje i dokumentaciju o agresiji

Mirovni mitinzi i marševi

Priprema knjige "Prijatelji Srbije u svetu"

Saradnja sa organizacijama srpske dijaspore

Postavljanje bronzane ploče zahvalnosti Grčkom narodu u Solunu

 

         Kako možete pomoći?

Širenjem informacija o predstojećoj godišnjici

Iniciranjem aktivnosti u vašoj zemlji, gradu i/ili udruženju, osuđujući politiku sile i hegemonizma i izražavajući solidarnost sa naporima Srbije da štiti svoj suverenitet, teritorijalni integritet i pravo na naknadu za štetu izazvanu kriminalnom agresijom.

Ukauzivanjem da je NATO-a od odbrambene agresijom 1999. transformisan u agresorsku organizaciju koja silu stavlja iznad prava i sebe iznad Saveta bezbednosti UN

Zahtevima za raspustanje vojnih blokova, ukidanje stranih vojnih baza, zaustavljanje trke u naoružavanju i preusmeravanje vojnih izdataka u razvoj, ukidanje bede, proizvodnju hrane i bolje zdravstvo  

Pišući i publikujući sopstvene analize, iskustva i poglede na NATO agresiju i njene posledice.

Zahtevom valdinim institucijama da javno obeleže godišnjicu i žigošu intervencionizam, politiku dvojnih standarda i kršenje međunarodnih zakona započeto NATO agresijom 1999.

Apelima građanskim i omladinskim organizacijama, političkim partijama, poslanicima, nezavisnim intelektualcima, naučnicima i medijima da obeleže godišnjicu, osude političke manipulacije, dvostruke standarde prema separatizmu, terorizmu, kao i selektivnu pravdu.

Pokretanjem i učestvovanjem u javnim diskusijama, mitinzima ili marševima mira Sakupljanjem knjiga, fotografija, CD/DVD, filmova i druge dokumentacije za buduću biblioteku za izučavanje aagresiji i promovisanje mira.

Nominacijama za "Knjigu preijatelja Srbije u svetu", sa osnovnim biografskim podacima

Donacijama Beogradskom forumu radi implementacije navedenih aktivnosti.

 

                                                                                                         P R E D S E D N I K

                                                                                                         Zivadin Jovanovic 

 

  nato

    

                   

  CECA

    

                      

 
 
 
 
 
 
 
             
Rat za Kosovo 1999 part 1 of 12      
 
 
 

        
Rat za Kosovo 1999 part 2 of 12      
 
 

        
Rat za Kosovo 1999 part 3 of 12  
 
 
 
    

        
Rat za Kosovo 1999 part 4 of 12  
 
 
 
            
Rat za Kosovo 1999 part 5 of 12
 
 
 
 
             
Rat za Kosovo 1999 part 6 of 12
 
  

 

                

Rat za Kosovo 1999 part 7 of 12  

 

                          

Rat za Kosovo 1999 part 8 of 12  

 

 

                          

Rat za Kosovo 1999 part 9 of 12  

 

 

                          

Rat za Kosovo 1999 part 10 of 12  

 

 

                          

Rat za Kosovo 1999 part 11 of 12  

 

 

                          

Rat za Kosovo 1999 part 12 of 12

 

 

SLOBDAN & IRIS

 

   DE SLAG BIJ KOSOVO= SLOBODAN VON PIVA & IRIS DE VRIES = 28 JUNI 1389

http://slomibo.spaces.live.com/blog/cns!6CEA2A0D596836B2!747.entry

 

 

 

BOJ NA KOSOVU = SLOBODAN PIVLJANIN & IRIS DE VRIES = VIDOVDANA 1389

 http://slomibo.spaces.live.com/

 

 

  kaars011kt3

 

==================

=========

=== 

 

 

L’ATELIER DE LA LIBERTE

http://l-atelierdelaliberte.spaces.live.com/

 

http://slomibo.hi5.com

 

 

 

 

 

 

 

 OPERATIONTWINS

Moor info – OT-I-:

www.willehalm.nl/operationtwins.htm

 

 


Moor INFO – OT-II :

http://www.willehalm.nl/ot2.html

 

===========================================================

=========================

=== 

 novi roman 

Dr.Slobodan Radojev Mitric 

2008 

Nieuwe afbeelding (2)

ISBN/EAN: 978-90-74724-08-1

 

Dr.Slobodan Radojev Mitric 

new novel

THE GOLDEN TIP

 

 

Dr.Slobodan Radojev Mitric 

новый роман

золото информации

 

 

nieuwe roman
 SEPTEMBER 2008  

 

  De_Gouden_Tip[1]_img_4

WWW.WILLEHALM.NL

 

—————————————–

———————–
— 
 
SRPSKA ARMIJA NE ODGOVARAJU ZA
SADRZAJ OBJAVLJENIH CLANAKA I KOMENTARA. MISLJENJA IZNESENA U CLANCIMA ILI
KOMENTARIMA SU PRIVATNO MISLJENJE AUTORA CLANKA ILI KOMENTARA I MOZDA NE
PRESTAVLJAJU STAVOVE REDAKCIJE SRPSKE ARMIJE..

 

SVI VASI KOMENTARI BICE OBJAVLJENI – SPSKA
ARMIJA NE PRIPADAJU BILO KOJOJ POLITICKOJ STRANCI – MI SE U SVEMU RAZLIKUJEMO OD
PODREPASA, KOJI SU U SLUZBI ILI  ISTOCNE ILI ZAPADNE PETE KOLONE… I KOJI
MORAJU PRETHODNO TRAZITI ODOBRENJE MOGU LI OBJAVITI VASE KOMENTARE…

SRDACNO

GLAVNI UREDNIK SRPSKE ARMIJE

DR. SLOBODAN PIVLJANIN

 

card1

POSALJITE VAS KOMENTAR

srpska-armija@hotmail.com

 
Advertisements
This entry was posted in Nieuws en politiek. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s