Интервју О трговини људским органима, највећем злочину 21. века говори др Марија Лина Века = Prosledio Sava Vidanovic

 

 Grb-Srbija -KRUNA   y1pn31KDOoQTghGiV8CdkN-eSP5Y2ARZxHBYr_wncWikID5V_q9rXfnjV2VL7DM_sZHYCK-HKF8_mE  Grb-Srbija -PETOKRAKA-2
  
SRBSKA ARMIJA

SRBSKA ARMIJA JE SRBSKI NAROD!

SRBSKI NAROD JE SRBSKA ARMIJA!

   http://www.crazyprofile.com/scroller/scroller-sign.swf
Get a scroller sign at http://www.crazyprofile.com.com!

KOSOVO JE SRCE SRBIJE

GLAVNI I ODGOVORNI UREDNIK

SLOBODAN PIVLJANIN

DIREKTOR & IZDAVAC

IRIS DE VRIES

4 JANUARI 194210 JANUARI 2006

 

KOSOVO JE SRCE SRBIJE
 
DR.MARIJA LINA VEKA
др Марија Лина Века
 Интервју  О трговини људским органима, највећем злочину 21. века говори др Марија Лина Века
 

Prosledio: САВА ВИДАНОВИЋ
 

  SAVA VIDANOVIC

    САВА ВИДАНОВИЋ

Ceo njegov zivot u dijaspori posvecen je drustvenom zivotu. Vise puta biran za predsednika Kanadsko-Jugoslovenskog Udruzenja. Clan je i Srpsko Kanadskog Udruzenja. Osnovao je Radio Montreal i etnicki TV program , ciji je urednik bio 12 godina. Bez pomoci sa strane, vlastitim finansiskim sredstvima i napornim radom obavestavao je svet i srpsku zajednicu o aktuelnim politickim dogadjanjima u zemlji. Neustrasivo se borio protiv zapadne mediske fabrikacije dogadjanja u zemlji i satanizaciji Srba

 
Van: Sava Vidanovic (vidanco32@look.ca)

 
Verzonden:
woensdag 10 september 2008 23:18:16
Aan:
Svetlana Perovic (ceca.perovic@beotel.yu); Ljiljana Bulatovic (likid@eunet.rs); SRPSKA ARMIJA (the.serbianarmy@hotmail.com); J.E. (zigomatica@videotron.ca); Tika Jankovic (Tika.Jankovic@Micrel.Com); minja m (minja@vlada.ca); nebojsa (nebojsa@xtra.co.nz); Srpski Nomadi (srpski_nomadi@yahoogroups.com); Diana Todic (diana_td@hotmail.com); srbija_medjusljivama (srbija_medjusljivama@yahoogroups.com); antic.org-SNN (miroslav@antic.org)

 
Интервју

О трговини људским органима, највећем злочину 21. века говори др Марија Лина Века

ТРАГЕДИЈА ЗА ЦЕЛУ ЕВРОПУ

       Било  је индикативно када  сам 1998. па све до 2 000. из разговора са италијанским хирурзима који обављају трансплатацију органа, у државним и приватним клиникама дознала да је цена  на тржишту органа нагло пала. Предочили су да је „ велика понуда”.Одакле, питала сам се, баш у време косметске и српске голготе
     Карла дел Понте својом књигом „ Лов” у којој у једном делу говори о чињеници да су Срби одвођени у логоре уАлбанији само је њен покушај да опере своју нечисту савест, љагу и да ублажи незаконитости којима се у раду руководила. Лично не признајем легитимност Хашког Трибунала, јер се тамо суди вашим војницима, политичарима, правим патриотама. Тамо се прогањају Срби који бранећи истину бране свој народ, војску, државу. Бране слободу  и они свакако нису никакве убице, нити су починили злочине који им се приписују и за које су, наводно, оптужени. Трговина људским органима и сва  невиђена монструозна дела која су албански екстремисти чинили недужним Србима, цивилима, младим људима одводећи их у војне логоре уАлбанији, према мом сазнању, били су Понтеовој познати још 2000. године. И шта је од тада до данас учинила по том питању? 
      Зна се – каже др Марија Лина Века , уважени италијански интелектуалац, са звањем двоструког доктора наука, историје и Римског права,  говорећи о врло озбиљном проблему, трговини људским органима о којем она редовно информише италијанску јавност истражујући, онолико колико  је у могућности.
      Др Лина Века је  осведочени пријатељ нашег народа . Од  бомбардовања Србије до данас  била је у свим српским , како она каже,  логорима, увек носећи помоћ за најугроженије. Пре свега, за децу и старе. Била је својевремено  и код српског патријарха Павла који јој је захвалио за све што чини за наш напаћени народ у Јужној покрајини. Од тада се не зауставља. Од септембра прошле године иницирала је и  организовала  боравак у Риму око 40 малишана ОШ „ Бранко Радичевић” из Цернице, којима  је детињство  ограничено на 200 метара простора. Њихови домаћини су ђаци  школе „ Едуардо де Филипо”. Тако су се  збратимиле две школе, деца два народа .Али,  др Марија Лина упоредо бије битку, чак много волшебније од српски дипломата и политичара – да у свет, у њену земљу, путује истина о страдању српског народа.. До сада је објавила две књиге, а  годинама истражује и проблем трговине људским органима- српским.

Разговарала: БИЉАНА ЖИВКОВИЋ

      Кажете да је суд у Хагу донекле заташкавао истину, дакле, да се она  није сазнала у право време, и никако,  у правој мери? 
      – „Све то што сте прочитали у дел Понтеовој књизи, је вероватно само мали делић истине, али са циљем да се оправдају. Запитајте се, како је могуће,  да један суд који себе проглашава „неприкосновеним” и који „брани”угњетене, „бори” се против злочина може онда из затвора да пусти најокорелије злочинце. Оне који су зверски убијали Србе, на стотине, на хиљаде недужних. Понтеова је за ужасну причу о убијању Срба, зарад вађења њихових органа, како би се трговало мртвим Србима, знала још  пре осам година. Шта ју је то спречавало да  2000. то каже!?
       Ви сте још крајем  1989. године посумњали да нешто „ није у реду”,  а то сте дознали у Италији.
       „ Било врло индикативно када  сам те године, па све до 2 000. из разговора са италијанским хирурзима који  обављају трансплатацију органа, а  запослени су у државним и приватним клиникама дознала да је цена  на тржишту органа нагло пала..Предочили су да је „велика понуда”. Одакле, питала сам се, баш у време косметске и српске голготе. Када Срби нестају! Убрзо су се моја страховања обистинила. Казали су ми да  људских органа за трансплатацију има много. Од тада то пратим, и пишем , путујем,  питам, истражујем. Посећујем породице киднапованих и убијених на Косову и Метохији. Добро познајем и Симу Спасића  и много других унесрећених фамилија. Све записујем. Понекад и по десет пута одем до одређених породица. Испричаћу вам један случај, који може да буде  доказ за ову ужасну зверску работу  где су многи прсти уплетени.

 

   Ипак, кажете да мора истина да исплива и да за то  сигурно постоје путеви!

      – „Пре свега, ваша држава мора много активније да се укључи у решавање,  раскринкавање злочинаца, ма ко то био. Нека нико од  ваших званичника не мисли да ће то неко други уместо њих да уради. Шта мислите, како би у сличној ситуацији поступила било која друга демократска земља у свету?! Не желим никоме да држим лекције, али мора се кренути од  ваших стручних људи, тимова, који су истински заинтересовани, и пре свега, храбри, јер овде имате посла са окорелим криминалцима, али карика је прилично дуга, чврста и тајанствена. Питање је ко је све у њој.Ту лежи и одговор, зашто се после  сазнања о постојању логора у Албанији где су били заточени Срби, који су масакрирани, а њихово тело добро уновчено, тапка у месту. Србија мора да се повеже са сличним  међународним организацијама, јер нису сви „ продане душе”. Да и  она направи  свој ланац истраге, да се открије где је и које године  извршено, обављено много више транспалатација од уобичајеног броја. Шта је са донаторима.да ли су то НН лица, или са пуним именом и презименом. Одакле су…То се вероватно дешавало у Немачкој, Швајцарској, чујем и Турској и другим западним државама. Логика је да су постојале специјалистичке, бројне екипе из различитих области медицине.Јер, људски орган, извађен из човека има „ своје време употребе”. Дакле, будите уверени да је ту била  ангажована, наравно, плански, тајно читава армија- зликоваца, који су на сву несрећу и  лекари.Питам их коме су се и зашто заклели, по свршетку студија да ће лечити све људе без обзира на расу, веру и да не набрајам. Погазили су Хипократа. Верујем да ће се у некима убрзо пробудити савест.

       Интересовали сте се за ценовник услуга, односно пресађивања  органа у Италији, Европи и дошли до одговора коме је одлазио новац. Помињете , у том смислу, сведока К-144 (2003.) који је сведочио у Хагу.

      – „Желим пре  тога да кажем, да огромну одговорност за  највећи злочин у 21. веку и то према Србима, сносе међународне институције које су биле ангажоване на Косову и Метохији. Ту, у првом реду, мислим на УНМИК и КФОР. Они су знали где су ти логори у Албанији лоцирани, знали су много шта, али ни прстом нису мрднули. Напротив! Кривицу сносе и сва војна лица, Шиптари , страни војници,  која су на било који начин помагали трговину. Одвозили недужне, киднаповане, нестале. Знали су где их воде и  од тога зарађивали. Када ме питате за К- 144/2003, он је својим сведочењем много тога рекао. Као учесник је признао да је локална команда ОВК обављала несметано  киднаповања. Све се, како је обелоданио сведок К-144, обављало под генералном командом Хашима Тачија. Према његовим речима, Срби, млади, здрави ишли су  прво на лекарске контроле, па онда одвођени у логоре, у Албанију. У такозвани камп кодТиране. Још је објаснио да је видео књигу, да она постоји. У њој се уредно водила евиденција о зарадама од трговине људским органима. Да је она у Тачијевим рукама. Постојале су тарифе,  за бубрег од 10 до 30 хиљада евра, за јетру 50 хиљада, а за срце по нагодби, јер је то био најскупљи и најуноснији посао. Питам се како је могуће да се после таквог сведочења није покренула озбиљна лавина. Зарада је наравно,  и то чак 80 одсто,  ишла у главну команду ОВК,  а 20 одсто  на преостеле учеснике ланца трговине органима. Знам, такође,  да је у Албанији у близини Бурина  била јама од преко стотину српских лешева, која су 2003. пренета. Мртви, нажалост,  не могу да говоре, не могу да се бране.Када причам о овом сведоку, па он је био директни учесник, део УЧК. Албанац. Све вам је јасно!!  Тела  других несрећника су или закопана, или су места бетонирана, или су уграђивана у бетон. Тако је много лакше сакрити злочин.

 

      Тврдите да у Приштини постоји мртвачница у којој  су тела наших сународника, али нико нема приступ!!

     – „Још 2000. годинео  о томе сам говорила са представницима Координационог центра за Космет. Онда су ми чак и неки Албанци рекли да има двоструко више Срба у тој мртвачници..То су неидентификована тела.Може да се уеђе у траг, постоји ДНК анализа. Јасно је да Срби и српске институције ту намају приступ.Обраћала сам се неколико пута са захтевом да одем тамо, али наилазила сам на зид ћутања и забране. Ишла сам у Истраживачко криминалистички центар који је подконтролом НАТО-а, али узалуд.Нису ми дозлолили приступ. Сада када је стигао ЕУЛЕКС, којег не признајем јер они признају мимо међународног права независност КиМ, за Србе ће, страхујем, бити много горе. До истине о трговини људским органима тешко да ће до ћи уз помоћ ЕУЛЕКС-а.Нису они ту да штите Србе! Трговина људским органима је велики пораз за цивилизовану, демократску Европу, и трагедија са несагледивим последицама. Јер оно што не желиш себи, немој ни другом чинити. Враћа се као бумеранг. А, нема те тајне на свету, која није постала истина, јавна. Ово ће бити велика срамота за све Европљане који имају иоле савести!

      Поменули сте трагедију породице  Ристић!

     –  „Случај Драгана Ристића, младог инжењера, који је рођен у Гњилану 1963. године никада нећу заборавити, баш као и агонију  фамилије Спасић, нестанак  Жарка, брата Симе Спасића. Драган је киднапован 22. јуна 1999. године у Гњилану и никада га  више породица није видела.У потрази за одговором често сам одлазила у кућу његове мајке Гордане. Драган је, наиме,  у селу крај Цернице избегао са супругом која је тада била у другом стању. Дом у Гњилану су оставили, и пошто је изгубио и посао у фирми у којој је радио као врстан стручњак, елктроинжењер,  кренуо је у родни град по неке ствари . Сутрадан на Горданина врата покуцао је амерички војник који јој је реако да  је ОВК ухапсио њеног сина, да КФОР то зна и да ће за два дана бити сигурно пуштен.Гордана и супруга су чекале. Следећег дана исти сценарио са другим америчким војником.. Онда јој је на врата зауцао   Ахмет Кадруи, комшија Албанац, који јој је саопштио да је видео да Драгана амерички војници одвозе према Гњилану. Долазили су, КФОР-ови војници код Гордане уз лажна обећања и сваки пут тражили Драганову фотографију. Тако је мајка дала све синовљеве слике, а сина никад није видела. Кадрију јој је убрзо рекао  да треба хитно да сакупи 60 хиљада немачких марака и да уде у Скопље, преда новац,  да би јој син био жив. Успели су јадни да сакупе две хиљаде и упутили се у Македонију. Чекали су на одређеном месту цео дан, али се нико није појавио. После три месеца други Шиптар је рекао Ристићима да је сигуран да је видео Драгана  у Албанији, иза решетака у војном логору у близини Тиране. Оно што је индикативно, ОВК је убрзо том Шиптару запалио камион, и он се неким чудом извукао, остао жив. Последњи пут сам видела Гордану прошле године. Има унука. Снаја и дете су у Србији, на сигурном. Сваки пут кад би ме видела питала ме је да ли могу да јој помогнем. За њеног сина су многи касније причали да је  трагично завршио у Албанији, као и Жарко Спасић. Његов брат Симо је чак видео снимке на којима је очигледно да је Жарко мучен  и да то није на познатој локацији. Најстрашније од свега је што сви ти јадни љиди више не гаје наду, поготово после отворене приче о касапљењу Срба и трговини људскикм органима, него желе да дођу до тела својих најмилијих, да знају за њихове гробове. Таквих је случајева много. Удружење породица киднапованих и убијених на Косову и Метохији води евиденцију, мада нисам сигурна да је и то коначан број. Ужас, то ни животиње не чине!

 

===========================================

======================

===  

 

SLOBDAN & IRIS

 

 

   DE SLAG BIJ KOSOVO= SLOBODAN VON PIVA & IRIS DE VRIES = 28 JUNI 1389

http://slomibo.spaces.live.com/blog/cns!6CEA2A0D596836B2!747.entry

 

 

 

BOJ NA KOSOVU = SLOBODAN PIVLJANIN & IRIS DE VRIES = VIDOVDANA 1389

 http://slomibo.spaces.live.com/

 

 

  kaars011kt3

 

==================

=========

=== 

 

 

L’ATELIER DE LA LIBERTE

http://l-atelierdelaliberte.spaces.live.com/

 

http://slomibo.hi5.com

 

 

 

 

 

 

 

 OPERATIONTWINS

Moor info – OT-I-:

www.willehalm.nl/operationtwins.htm

 

 


Moor INFO – OT-II :

http://www.willehalm.nl/ot2.html

 

===========================================================

=========================

=== 

 novi roman 

Dr.Slobodan Radojev Mitric 

2008 

Nieuwe afbeelding (2)

ISBN/EAN: 978-90-74724-08-1

 

Dr.Slobodan Radojev Mitric 

new novel

THE GOLDEN TIP

 

 

Dr.Slobodan Radojev Mitric 

новый роман

золото информации

 

 

nieuwe roman
 SEPTEMBER 2008  

 

  De_Gouden_Tip[1]_img_4

WWW.WILLEHALM.NL

 

 

—————————————–

———————–
— 
 
 

SRPSKA ARMIJA NE ODGOVARAJU ZA
SADRZAJ OBJAVLJENIH CLANAKA I KOMENTARA. MISLJENJA IZNESENA U CLANCIMA ILI
KOMENTARIMA SU PRIVATNO MISLJENJE AUTORA CLANKA ILI KOMENTARA I MOZDA NE
PRESTAVLJAJU STAVOVE REDAKCIJE SRPSKE ARMIJE..

 

SVI VASI KOMENTARI BICE OBJAVLJENI – SPSKA
ARMIJA NE PRIPADAJU BILO KOJOJ POLITICKOJ STRANCI – MI SE U SVEMU RAZLIKUJEMO OD
PODREPASA, KOJI SU U SLUZBI ILI  ISTOCNE ILI ZAPADNE PETE KOLONE… I KOJI
MORAJU PRETHODNO TRAZITI ODOBRENJE MOGU LI OBJAVITI VASE KOMENTARE…

SRDACNO

GLAVNI UREDNIK SRPSKE ARMIJE

DR. SLOBODAN PIVLJANIN

 

card1

POSALJITE VAS KOMENTAR

srpska-armija@hotmail.com

 

 

 
Advertisements
This entry was posted in Nieuws en politiek. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s