TABLOID :: List protiv mafije‏ = Nikola Vlahović = PROSLEDIO DUSAN M. STOJANOVIC

 

 Grb-Srbija -KRUNA   y1pn31KDOoQTghGiV8CdkN-eSP5Y2ARZxHBYr_wncWikID5V_q9rXfnjV2VL7DM_sZHYCK-HKF8_mE  Grb-Srbija -PETOKRAKA-2
  
SRBSKA ARMIJA

SRBSKA ARMIJA JE SRBSKI NAROD!

SRBSKI NAROD JE SRBSKA ARMIJA!

        http://www.crazyprofile.com/scroller/scroller-sign.swf
Get a scroller sign at http://www.crazyprofile.com.com!

KOSOVO JE SRCE SRBIJE

GLAVNI I ODGOVORNI UREDNIK

SLOBODAN PIVLJANIN

DIREKTOR & IZDAVAC

IRIS DE VRIES

4 JANUARI 194210 JANUARI 2006

DUSAN=pbig_03

DUSAN=rototab 

 

TABLOID :: List protiv mafije‏

 

  
Душан М. Стојановић  
 

 
TABLOID :: List protiv mafije‏
From: Dusan M Stojanovic <dusanmstojanovic@hotmail.com>
To: the.serbianarmy@hotmail.com; the.serbianarmy@yahoo.com
Sent: Tuesday, September 16, 2008 12:50:02 PM
Subject: FW: TABLOID :: List protiv mafije

 
 

Zavera slobodnih zidara
__________________________________________

Do koske

Urbanistički haos u Srbiji pokušaće da reši hirurg ortoped Oliver Dulić

OCIOCI

OLIVER DULIC 1OLIVER DULIC 1a

Oliver Dulić

Nije isto namestiti iščašenu nogu i popraviti iščašeno društvo. Da li će i kako Oliver Dulić, bivši Predsednik Skupštine i ljubitelj tamburice, hirurg ortoped, sada u svojstvu ministra za prostorno planiranje, ući u leglo urbanističke mafije i uvesti red i zakon? 

Nikola Vlahović

Tek izabrani ministar za životnu sredinu i prostorno planiranje Oliver Dulić, ukoliko uopšte bude imao nameru da svoj posao radi pošteno, naći će se odmah u nerešivom problemu. A ako bude pogledao istini u oči, već u centralnim delovima glavnog grada naići će na "investicije" koje su započete ni iz čega ili novcem od pljačke i prevare.
Hoće li Dulić imati hrabrosti  da ispita poslovanje bivšeg gradskog menadžera Bojana Stanojevića i bivšeg direktora Direkcije za gradsko građevinsko zemljište Siniše Nikolića, hoće li moći da pita Vuka Hamovića od kojih para gradi ispod hotela "Moskva" stambeno poslovni kompleks, poznat kao buduća "pametna zgrada", da li sme da pita terazijskog tajkuna Tahira Hasanovića kako mimo zakona ruši, čupa i kopa neposredno pored Knez Mihailove ulice, i kako je obećao pokojnom gradonačelniku da će platiti par miliona evra za svoj vandalizam, ali ne u novcu nego u kvadratnim metrima "kad sagradi objekat"…
Konačno, da li Duliću uopšte pada na pamet da pita svoga demokratskog gradonačelnika Dragana Đilasa, kako je došlo do toga da posao veka, gradnja mosta preko Ade Ciganlije, bude poverena izvesnom Ivanu Zidaru, građevinskom preduzimaču iz Slovenije koji je napravio niz kriminalnih dela u svojoj državi zbog kojih je tamo predmet istražnih radnji, a u perspektivi i stanar zatvorske ustanove?
Kako je došlo do toga da u osinje gnezdo urbanističke mafije zagazi baš Oliver Dulić, koji je lekar, hirurg ortoped, a ne arhitekta, građevinac, inženjer ili nešto slično?
Kao u lošoj kopiji boljševičkih kadrovskih rešenja: "Uprskao je u kulturi daj ga malo u metalsku industriju", Dulić se našao na užarenoj stolici na kojoj uskoro može spoznati svu nemoć titule koju nosi.
Najavljena gradnja takozvanih opštinskih stanova za rentiranje, mogla bi lako biti ugrožena ako u svojstvu novog ministra za prostorno planiranje krene tamo gde ne želi da ga vidi ni urbanistička mafija, niti korumpirani delovi koalicije čiji je član.
Ne treba zaboraviti, poslednjih petnaest godina u Srbiji je potpuno zgaženo pitanje prava i pravde. O tome najbolje govori sadašnja urbanistička slika Srbije. 
Anarhija nastala nakon raspada tri prethodne zajednice stvorila je ovde mnoštvo malih i velikih kriminalnih grupa i organizacija. Građevinska mafija danas je jača od narko-mafije, jer je profit od prevara na srpskom tržištu već dostigao fantastičnih 50 odsto u odnosu na ulaganja.
Novac od reketiranja, otimanja, preprodaje kradenih automobila, pljački i trgovine drogom, sadašnji kriminalni klanovi uložili su u posao sa nekretninama. Još devedesetih godina, za vreme ondašnjeg haosa u državi, cena gradnje jednog kvadrata stambenog prostora koštala je 400 maraka, a stanovi su prodavani po petostruko većoj ceni.
Sadašnje prilike govore da su veliki gradovi poput Beograda, Novog Sada i Niša pod potpunom opsadom investicija u stambeno poslovne objekte čije prave vlasnike ne zna ni javnost ni oni koji bi trebali da znaju, državni organi.
 Preko građevinara, mnoge postojeće kriminalne grupe ulažu novac koji im se isplaćuje kroz kvadrate ili građevinari od njih uzimaju novac sa zelenaškom kamatom. Odatle pa do vlasništva nad nekim objektom u izgradnji nije dalek put.
 Kad jednom upadnu u dužničko ropstvo, preduzimači varaju podizvođače. Ovo ima za posledicu da je jedan kvadratni metar izgrađenog prostora već unapred preprodan po nekoliko puta, pa je cena prema finalnom kupcu višestruko veća od realne.
Kako Dulić misli da jednom zauvek reši ovaj problem, ako je poznato da ni u mnogo razvijenijim državama nikada sasvim nije uništena tako zahvalna praonica prljavog novca kakva je gradnja stambeno poslovnih kompleksa? Nije li čišćenje vlastitog dvorišta najteže? Stranačka bratstva u Srbiji ne vole izdaju.

 

 
 
 
 

======================
===========
===
 
 

 

SRBSKA ARMIJA NE ODGOVARAJU ZA SADRZAJ OBJAVLJENIH CLANAKA I KOMENTARA. MISLJENJA IZNESENA U CLANCIMA ILI KOMENTARIMA SU PRIVATNO MISLJENJE AUTORA CLANKA ILI KOMENTARA I MOZDA NE PRESTAVLJAJU STAVOVE REDAKCIJE SRBSKE ARMIJE..
 

SVI VASI KOMENTARI BICE OBJAVLJENI – SPBSKA ARMIJA NE PRIPADAJU BILO KOJOJ POLITICKOJ STRANCI – MI SE U SVEMU RAZLIKUJEMO OD PODREPASA, KOJI SU U SLUZBI ILI  ISTOCNE ILI ZAPADNE PETE KOLONE… I KOJI MORAJU PRETHODNO TRAZITI ODOBRENJE MOGU LI OBJAVITI VASE KOMENTARE…

SRDACNO

GLAVNI UREDNIK SRBSKE ARMIJE

DR. SLOBODAN PIVLJANIN

 

card1

POSALJITE VAS KOMENTAR

srpska-armija@hotmail.com

 

 
Advertisements
This entry was posted in Nieuws en politiek. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s