ИФРИ: Сецесија Косова прети будућности Европе = PROSLEDIO ZELJKO SLAVKOVIC

 

 Grb-Srbija -KRUNA   y1pn31KDOoQTghGiV8CdkN-eSP5Y2ARZxHBYr_wncWikID5V_q9rXfnjV2VL7DM_sZHYCK-HKF8_mE  Grb-Srbija -PETOKRAKA-2
  
SRBSKA ARMIJA

SRBSKA ARMIJA JE SRBSKI NAROD!

SRBSKI NAROD JE SRBSKA ARMIJA!

                        http://www.crazyprofile.com/scroller/scroller-sign.swf
Get a scroller sign at http://www.crazyprofile.com.com!

KOSOVO JE SRCE SRBIJE

GLAVNI I ODGOVORNI UREDNIK

SLOBODAN PIVLJANIN

DIREKTOR & IZDAVAC

IRIS DE VRIES

4 JANUARI 194210 JANUARI 2006

 

 

 

KosovosrceSrbije

RASPETI SRBIN BY IRIS & SLOBODAN 

 
 
 
 
ИФРИ: Сецесија Косова прети будућности Европе
 
Prosledio Željko Slavković
  

 Željko Slavković  

From: prizrenskabasta@nadlanu.com
To: the.serbianarmy@hotmail.com; bozidar.slavkovic@triglav.rs; celekula@yahoo.com; beliorao333@yahoo.de; banidz@ptt.yu; admin@kosovo-metohija.com; lexobg@gmail.com; srpska.armija@yahoo.com; sanja.svonja@kim.sr.gov.yu; dverisrpskenis@eunet.yu
Subject: Buducnost Evrope
Date: Sat, 20 Sep 2008 15:22:16 +0200

18. септембар 2008.
ИФРИ: Сецесија Косова прети будућности Европе

 

Сецесија Косова означила је прекид европског поретка после "хладног рата" и прети будућности Европе, истиче се у годишњем извештају Француског института за међународне односе (ИФРИ), који је данас представљен у Паризу. 

Међу кључним питањима којима се извештај бави су да ли је Косово изоловани случај или део неког ширег феномена и какве последице умножавање држава може да има на изградњу Европе.   

"Сецесија Косова означава прекид европског поретка после хладног рата (.) Србији је ампутиран један део територије", наводи се у извештају тог утицајног француског института, у коме се констатује да су сепаратистички захтеви у Европи, али и на другим континентима, све бројнији. 

"Уколико се једна од држава чланица распадне, будућност ЕУ ће примити озбиљан ударац", оцењује ИФРИ, поредећи случај Косова са Белгијом, али и другим сепаратистичким покретима у Европи. 

Право народа на самоопредељење, или принцип националности, идеолошки је концепт који не може да буде примењен у мултиетничким регионима, а да не доведе до рата или масовног исељавања становништва, наводи се у анализи ситуације у Србији. 

"Независност Косова је неодржива зато што српска мањина не признаје власт у Приштини, зато што свакодневни опстанак ове нове државе зависи од спољног света и зато што Србија не признаје ову нову ситуацију", оцењује се у анализи, уз констатацију да "Косово, које никада није постојало као држава, нема природне границе". 

"Косово је данас ‘независно’ не као последица промишљеног деловања Европске уније, већ зато што су САД то једнострано одлучиле 1999. године", наводи се у извештају ИФРИ, уз констатацију да, "као сувише често у данашњем свету, САД одлучују, а Европа извршава". 

"Парадоксално – или апсурдно на плану међународног права – резолуција 1244 Савета безбедности УН (.) је још увек на снази", стоји у извештају. 

Оцењујући да су избори у Србији 2008. године били од одлучујуће важности, француски институт наводи да је равнотежа политичких снага у Србији "крхка, али да иде у добром правцу". 

"На ЕУ је да сада консолидује (политичку ситуацију у Србији), узимајући у обзир да нове власти у Београду нису више отворене од претходних да признају независност Косова", оцењује се у анализи. 

ИФРИ закључује да се "ситуација није много променила – Косово остаје под снажном контролом и његово признање је ограничено, како квантитативно, тако и квалитативно". 

"Европа ће морати много да плати, у сваком смислу, како би смирила политичку и људску драму", оцењује тај француски институт.

 

======================

===========
===
 
 

 

SRBSKA ARMIJA NE ODGOVARAJU ZA SADRZAJ OBJAVLJENIH CLANAKA I KOMENTARA. MISLJENJA IZNESENA U CLANCIMA ILI KOMENTARIMA SU PRIVATNO MISLJENJE AUTORA CLANKA ILI KOMENTARA I MOZDA NE PRESTAVLJAJU STAVOVE REDAKCIJE SRBSKE ARMIJE..
 

SVI VASI KOMENTARI BICE OBJAVLJENI – SPBSKA ARMIJA NE PRIPADAJU BILO KOJOJ POLITICKOJ STRANCI – MI SE U SVEMU RAZLIKUJEMO OD PODREPASA, KOJI SU U SLUZBI ILI  ISTOCNE ILI ZAPADNE PETE KOLONE… I KOJI MORAJU PRETHODNO TRAZITI ODOBRENJE MOGU LI OBJAVITI VASE KOMENTARE…

SRDACNO

GLAVNI UREDNIK SRBSKE ARMIJE

DR. SLOBODAN PIVLJANIN

 

card1

POSALJITE VAS KOMENTAR

srpska-armija@hotmail.com

 
 
 
This entry was posted in Nieuws en politiek. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s