Септемвриана: Поломите, уништите, они су хришћани

 

 Grb-Srbija -KRUNA   y1pn31KDOoQTghGiV8CdkN-eSP5Y2ARZxHBYr_wncWikID5V_q9rXfnjV2VL7DM_sZHYCK-HKF8_mE  Grb-Srbija -PETOKRAKA-2
  
SRBSKA ARMIJA

SRBSKA ARMIJA JE SRBSKI NAROD!

SRBSKI NAROD JE SRBSKA ARMIJA!

 http://www.crazyprofile.com/scroller/scroller-sign.swf
Get a scroller sign at http://www.crazyprofile.com.com!

KOSOVO JE SRCE SRBIJE

GLAVNI I ODGOVORNI UREDNIK

SLOBODAN PIVLJANIN

DIREKTOR & IZDAVAC

IRIS DE VRIES

4 JANUARI 194210 JANUARI 2006

 

 

 

KosovosrceSrbije

RASPETI SRBIN BY IRIS & SLOBODAN 

 
 
 
 
Септемвриана: Поломите, уништите, они су хришћани
 
 
 
Prosledio Željko Slavković
  

 Željko Slavković  

From: prizrenskabasta@nadlanu.com
To: the.serbianarmy@hotmail.com; admin@kosovo-metohija.com; lexobg@gmail.com; bozidar.slavkovic@triglav.rs; beliorao333@yahoo.de; celekula@yahoo.com; banidz@ptt.yu; brba32@yahoo.com; ivanpri_csi@hotmail.com; info@eparhija-prizren.com; info@srpskadijaspora.info; press@eparhija-prizren.com; srpska.armija@yahoo.com; sanja.svonja@kim.sr.gov.yu; lazar007@neobee.net; laki029@yahoo.com; karadjordje1@yahoo.com; vladarsk@gmail.com
Subject: Martovriana
Date: Sat, 20 Sep 2008 15:42:03 +0200


Септемвриана: Поломите, уништите, они су хришћани

    Септемвриана је за грчки народ колоквијални назив за трагични догађај, који се збио у Цариграду, у ноћи између 6-ог и 7-ог септембра 1955. године.

    Том приликом је преко 100 000 Турака, у бесомучном и дивљачком нападу на све што је грчко, уништило: 4500 грчких домова, 3500 радњи и трговина, 90 цркава и манастира, 36 православних школа и оскрнављена су 3 гробља. У погрому је 16 Грка изгубило живот, од тога су 2 православна свештеника жива спаљена, неколико стотина жена је силовано, а мушкараца дивљачки пребијено.

    У демонском духу, Турци су се једнако брутално и бестијално понели према посмртним остацима и моштима светих, које су проналазили на гробљима или црквама. Оне су вађене, ломљене, разбациване, а на послетку је на њих вршена нужда. Такође, на исти начин су скрнављени свештени и литургијски  сасуди, као и светиње храмова. Храмови су у потпуности били уништени, те је њих 70 било ван сваке богослужбене употребе. Гробље васељенских патријарха је у потпуности прекопано.

   Гнусни и животињски напад разуларене турске масе, отпочео је 6-ог септембра у 17:50, а завршен је 7-ог септембра у 02 часа после поноћи. У току  овог демонског пира, градска полиција је активно помагала штитила насилнике. Напослетку, објављено је да се у овом периоду примењује ратно право и да је сваки Грк непријатељ и да га свако без одговорности може убити. Мета напада била је и јеврејска и јерменска мањина.

   Детаљну студију о овом догађају, "Механизам катастрофе", написао је грчки историчар Спирос Врионос, који је аргументовано изнео све фазе напада, припрему и логистику.

    Као циљ овог напада, Врионис износи план турске државе да у потпуности уништи  хришћанску популацију у Цариграду. У овом покушају геноцида учествовали су и цариградски студенти, радници и сељаци. За Вриониса, ово је било турско "коначно решење грчког питања", које је отпочело "малоазијском катастрофом", 1921. године и протеривањем грчке популације са малоазијске обале. Иако је отоманска империја била мултинационална и мултиконфесионална држава, ови геноцидни подухвати стављају се у контекст "младотурске идеологије", која је пропагирала екстремни национализам под крилатицом "Турска Турцима".

   Континуирано и систематско уништавање свега хришћанског, грчког и православног од стране "нове модерне и секуларне Турске Кемала Ататурка", настављено је и деценијама након Септемвриане. Оно је вршено кроз доношење законских аката, којима се одузима грчка имовина, гашене су грчке школе, расељавано је становништво, гушен је грчки језик, забрањивано је богослужење, појављивање свештеника  у мантијама…

   Овај својеврсни и хронични геноцид вршен је све до 1983. године. Пример за то је број грчког становништва којег је у Цариграду 1924. године било 279 788 хиљада. У осталим деловима било је око 8200 Грка, док је турско острво Имброс било насељено само грчким становништвом.

   Данас, у Цариграду живи једва 2000 грчких душа, на Имбросу 250, а на Тенеросу само 50. У грчки "холокауст" спадају и акција Турске на Кипру из 1974, у коме је примењен исти принцип етничког чишћења и "спаљене земље".

    Oвакав геноцид није извршила "заостала, средњевековна, османска империја", већ  "нова, модерна и секуларна Турска", данас легитимни кандидат и потенцијална чланица модерне и секуларне Европске Уније.

Mартовриана: Поломите, уништите, они су хришћани

А мартовриана на Косову почела доласком на власт комуниста у Србији, а озаконјена је Уставом из 1974. Скоро да је окончана у јуну 1999. капитулацијом комуниста који су побегли са Косова и у марту 2004. Али неће моћи уз божју помоћ и помоћ мајке Русије. Живело православно хришћанство!

 

======================

===========
===
 
 

 

SRBSKA ARMIJA NE ODGOVARAJU ZA SADRZAJ OBJAVLJENIH CLANAKA I KOMENTARA. MISLJENJA IZNESENA U CLANCIMA ILI KOMENTARIMA SU PRIVATNO MISLJENJE AUTORA CLANKA ILI KOMENTARA I MOZDA NE PRESTAVLJAJU STAVOVE REDAKCIJE SRBSKE ARMIJE..
 

SVI VASI KOMENTARI BICE OBJAVLJENI – SPBSKA ARMIJA NE PRIPADAJU BILO KOJOJ POLITICKOJ STRANCI – MI SE U SVEMU RAZLIKUJEMO OD PODREPASA, KOJI SU U SLUZBI ILI  ISTOCNE ILI ZAPADNE PETE KOLONE… I KOJI MORAJU PRETHODNO TRAZITI ODOBRENJE MOGU LI OBJAVITI VASE KOMENTARE…

SRDACNO

GLAVNI UREDNIK SRBSKE ARMIJE

DR. SLOBODAN PIVLJANIN

 

card1

POSALJITE VAS KOMENTAR

srpska-armija@hotmail.com

 

This entry was posted in Nieuws en politiek. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s