ПОМИРЕЊЕ СОЦИЈАЛИСТА И ДЕМОКРАТА Пише: ТОМИСЛАВ КРСМАНОВИЋ

 

    y1pn31KDOoQTghGiV8CdkN-eSP5Y2ARZxHBYr_wncWikID5V_q9rXfnjV2VL7DM_sZHYCK-HKF8_mE  
  
SRBSKA ARMIJA

SRBSKA ARMIJA JE SRBSKI NAROD!

SRBSKI NAROD JE SRBSKA ARMIJA!

          http://www.crazyprofile.com/scroller/scroller-sign.swf
Get a scroller sign at http://www.crazyprofile.com.com!

KOSOVO JE SRCE SRBIJE

GLAVNI I ODGOVORNI UREDNIK

SLOBODAN PIVLJANIN

DIREKTOR & IZDAVAC

IRIS DE VRIES

4 JANUARI 194210 JANUARI 2006

 
 
ПОМИРЕЊЕ 

СОЦИЈАЛИСТА И ДЕМОКРАТА
 
  TOMA1[1]
 TOMISLAV KRSMANOVIC
 

ПОМИРЕЊЕ  СОЦИЈАЛИСТА  И ДЕМОКРАТА.

МОГУЋЕ  ЗАМКЕ , ДОБРЕ  И ЛОШЕ  СТРАНЕ.

 

Пише: ТОМИСЛАВ КРСМАНОВИЋ

 

Помирење социјалиста ( СПС) и демократа ( ДС) оличено у страначкој коалицији, је редак пример мирења у данашњој, од врха до дна позавађаној Србији. Овако виђено, свако мирење у Србији која букти у лошим проценама је добро дошло. Ово би поготову требало поздравити, јер су социјалисти и демократе били љути ривали, или истински сучељени непријатељи, а нама су данас преко потребни разумевање и слога, уместо деценијских завада и мржње.

Сведоци смо да социјалисти успешно вођени Дачићем, прокламују жељу да постану модерна европска политичка странка левице, да се отарасе бремена наслеђене деценијске политичке острашћености и самовлашћа, Социјалистичка интернационала им шири руке у загрљај да их прими у своје окриље. То су добре ствари.

Отуда, ово помирење у јавности подстиче велике дилеме и жучне полемике.

Поставља се питање историјске одговорности оних који су довели до распада земље ратова, жртава, избеглица. У Србији се и даље тумара у магли, још није обављено свеукупно објективно друштвено истраживање са циљем да се направи дијагноза, да се установи  зашто, како, и ко је крив за данашњу кризу? Нити су предложене рационалне мере изласка из кризе.

Сви се слажу да смо у кризи. Ако смо доспели у данашњу дубоку и сложену  галопирајућу кризу, а јесмо, онда постоје узроци исте. Али су виђења узрока и виновника врло различита. Припадници бившег титоистичког и милошевићевског поретка, а они су данас махом повезани са социјалистима, многи су још уве врло моћни, и пре свега из транзиционе кризе изашли често обогаћени, неки енормно, сада неки од њих поручују да кризу није произвео претходни поредак; него напротив да су Тито и Милошевић, тј. комунисти, касније социјалисти, остварили велике ратне и мирнодопске победе ,трансформисали и економски развили земљу.

Са друге стране су они, врло многобројни, ојађена или опљачкана већина, која острашћено квалификује социјалисте за виновнике свакојаких неприлика у којима се они данас налазе, или за оно што су они лично, или њихови сродници, претрпели у  душегупкама претходног поретка.

По овом питању влада свеопша конфузија.

Оптуживати ондашње руководиоце, чији су наследници данашњи социјалисти, као свесне и намерне, искључиве, рушитеље, би било најблаже речено нетачно. Већина ондашњих руководилаца, поготову у почетку одмах после Другог светског рата су били поштени комунисти идеалисти. Али временом су многи чисти револуционари били уклањани. Показало се на делу колико је било тешко управљати једном таквом сложеном државом каква је била ондашња Југославија, са више нација оптерећених вековним неповерењима, у  окружењу великих сила које су гледале само њихове интересе, често опречне нашим. Ондашња Југославија аграрна, економски неразвијена земља, без правих стручних кадрова, поготову јер је направила самртну грешку да већину способних људи искључи ”јер нису били чланови Партије”, се показала недораслом да одговори изузетно сложеним изазовима. Била је наведена споља на погрешне капиталне одлуке, како у унутрашњој тако и спољној политици-то се тако јасно види данас. Уместо на постепену демократизацију, оптирало се убрзано на свеопшта политизирања, сумњичења, хајке, привилегије, мржњу, суверено самовлашће. Прегрејане, погрешне одлуке су урушиле земљу и довеле је у данашњу кризу.

Дакле, направљене су грешке. Не најчешће намерно, него махом из незнања и недовољне стручности за вођење једне такве државе. Руку на срце, није лако одолети тим спољним субверзивним утицајима ни дан данас, па и када се ради о много богатијим државама у поседовању врло стручних кадрова. Ово се тако јасно види и у данашњој Србији која искрено тежи демократији, али то иде јако тешко.

После незнања остаје велико ништа. Потребно је разјаснити ствари, све ставити на своје место, не да би неке стављали на оптуженичку клупу, а други да се бусају у груди да су они најправеднији  на свету, него да се разумемо, измиримо, исправимо грешке, и окренемо се светлијој будућности.

Овако посматрано, социјалистима треба пружити руку помирења, и сарадње.

Да ли су социјалисти схватили шта се и како десило? Има знакова да је тај процес  у току, у сваком случају то треба да крене дефинитивном узлазном линијом. Отуда курс који је узела данашња СПС која тежи модернизацији, треба подржати. Социјалисти треба да у својим редовима спроведу духовно освешћење, катарзу.

Ако се то не деси, они ће у нову еру помирења и демократског препорода Србије увести читаву армију свакојаких ситних и крупних профитера, поново замрачити сцену, они који су раније посезали за безакоњем и самовлашћем то могу охрабрени наставити некажњено и даље, мислећи да су обманули народ, власт, да су мудро све преварили. 

Или распамећеним мафијашима, у свеоштем планетарном хаосу, суфлирају балканске лисице из гео-окружења: ПОДРЖАВАМО ВАС  МИ  БРАЋА РУСИ. Има много лаковерних и површних.

Или су једноставно заслепљени мафијашким ћаром.

Свима нама је јасно да су  многи мафијаши испекли занат у претходном милошевићевском и титоистичком поретку, значи шлепају се, барем неки у мислима,   или су повезани са пупчаним врпцама уз социјалистичке кадрове у судству, полицији, државној управи. Неформални џин је се из претходног поретка преселио у дашању Србију. Он тежи да јача, повезује се, сања да се поново устоличи, сада  за веки веков.

Те зато мафије у Србији споља врло  помно прате, јачају, да тако Србију помоћу њих дотуку изнутра.

Зато сматрамо да су социјалисти врло пожељни у новој власти, али прочишћени, да треба да настане нова мудрост исправних процена, помирења, слоге и сарадње.

Социјалисти пре свега треба да јасно сагледају прошлост, шта се све и како дешавало, да са прошлошћу енергично и дубоко раскрсте у свим сферама на свим нивоима. Јер ако тако не поступе, постоји реална опасност да се понављају раније грешке, што ће неминовно нашу земљу водити дефинитивно катастрофи, нестанку. Што може прокоцкати јединствену историјску шансу демократске модернизације  ове странке.

Не заговарамо никаве потраге криваца, суђења, осуде, било какве реваншизме, то би биле нове погрешке. Безброј је криваца који заслужују казне, али се то не може спровести у дело, због бројних разлога. Такве неразумне особе, или окореле злочинце склоне рецидивима треба једноставно спречити у даљим неделима. Али је врло опасна подводна хрид, ако ови криминогени бројни сегменти буду сада охрабрени. Јер ако поново ојачају ништа неће ваљати. А ако поново почну прекршаје треба их привести правди . Будимо опрезни са спољним подршкама социјалистима, нека социјалисти постану модерна партија левице, али немој да уместо тога у Србију поново буде уведен Тројански коњ мафијштва.

Зато се залажемо за искрено помирење социјалиста и демократа. 

Нова мудрост-уместо старе острашћености, то је оно што нам данас треба.

 

 

.

 

            

=======================

==================

===

 

DE BOULEVARD VAN GEMISTE KANSEN (2) GENERAL CRVENE ARMIJE 1946 GODINE = GAVRILI PETROV MITRIC HET GROTE KARATE BOEK VAN KARATE BOB LIBERTY OF THE PRESS = ISBN 978-74724-07-4

 

KLACHT DVD

KLAHT - DVD FILM - OF THE IRIS DE VRIES

piva

stah od ravnogorstva - korice 

 GEHEIM-AGENT VAN TITO

TITOV OBAVESTAJAC BY SLOBODAN PIVLJANIN 

  http://sites.google.com/site/latelierdelaliberte/Home/geheim-agent-van-tito-by-slobodan-pivljanin

 

 

 TITOV OBAVESTAJAC BY SLOBODAN PIVLJANIN 

http://sites.google.com/site/srbskaarmija/Home/dr-slobodan-radojev-mitric-ispovest-jednog-razocaranog-udbasa-feljton-u-danas-od-14-aprila-2004-godine-do-10-maja-2004-godine-plagijat-zorana-jovanovica-desimira-tosica 

  TITO'S MOORDMASCHINE

 TITOVA MASINA ZA UBIJANJE BY SLOBODAN PIVLJANIN

 http://internetnovineserbske.spaces.live.com/blog/cns!E927C3A9FB9FF104!9497.entry

 

 NEDERLAND'S MAFFIA

 

OPERACIJA BLIZANCI

 OPERATION TWINS I

http://www.willehalm.nl

 OPERATION TWINS II

  www.willehalm.nl

 

CONFESSIONS OF A DISGRUNTLAD SPY

  www.willehalm.nl

 

HUND=goudentip

 http://www.willehalm.nl/degoudentip.htm

 http://www.boekenroute.nl/gasten/gtn1Boek.aspx?BoekID=14919

—————————————————–
—————————————
—————–
 
 
—————————————————–
—————————————
—————–
 

===============================================================

 ADD NEWS ON YOUR SITE FREE!!!

 

TRANSLATE

  http://translate.google.com/translate_t?hl=nl

 

—————————————————–
—————————————
—————–
 
 

SRBSKA ARMIJA NE ODGOVARAJU ZA SADRZAJ OBJAVLJENIH CLANAKA I KOMENTARA. MISLJENJA IZNESENA U CLANCIMA ILI KOMENTARIMA SU PRIVATNO MISLJENJE AUTORA CLANKA ILI KOMENTARA I MOZDA NE PRESTAVLJAJU STAVOVE REDAKCIJE SRBSKE ARMIJE..
 

SVI VASI KOMENTARI BICE OBJAVLJENI – SPBSKA ARMIJA NE PRIPADAJU BILO KOJOJ POLITICKOJ STRANCI – MI SE U SVEMU RAZLIKUJEMO OD PODREPASA, KOJI SU U SLUZBI ILI  ISTOCNE ILI ZAPADNE PETE KOLONE… I KOJI MORAJU PRETHODNO TRAZITI ODOBRENJE MOGU LI OBJAVITI VASE KOMENTARE…

SRDACNO

GLAVNI UREDNIK SRBSKE ARMIJE

DR. SLOBODAN PIVLJANIN

 

card1

POSALJITE VAS KOMENTAR

srpska-armija@hotmail.com  

 

Advertisements
This entry was posted in Nieuws en politiek. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s