СРПСКА ЦРКВЕНА ОПШТИНА У ТРСТУ Томислав Крсмановић

 

    y1pn31KDOoQTghGiV8CdkN-eSP5Y2ARZxHBYr_wncWikID5V_q9rXfnjV2VL7DM_sZHYCK-HKF8_mE  
  
SRBSKA ARMIJA

SRBSKA ARMIJA JE SRBSKI NAROD!

SRBSKI NAROD JE SRBSKA ARMIJA!

         http://www.crazyprofile.com/scroller/scroller-sign.swf
Get a scroller sign at http://www.crazyprofile.com.com!

KOSOVO JE SRCE SRBIJE

GLAVNI I ODGOVORNI UREDNIK

SLOBODAN PIVLJANIN

DIREKTOR & IZDAVAC

IRIS DE VRIES

4 JANUARI 194210 JANUARI 2006

 
СРПСКА ЦРКВЕНА ОПШТИНА У ТРСТУ

 
  TOMA1[1]
 TOMISLAV KRSMANOVIC
 
e: SRPSKOJ PRAVOSLAVNOJ OPSTINI U BECU‏
Van:

Tomislav Krsmanovic (tom@eunet.yu)

Verzonden:

dinsdag 16 december 2008 10:43:03

Aan:

SRPSKA ARMIJA (the.serbianarmy@hotmail.com)
 

Покрет за заштиту људских права                     Београд, 15.12.2008 године

Томислав Крсмановић, председник

Тел.011-3511829; Pokret@eunet.yu

 

СРПСКА ЦРКВЕНА ОПШТИНА У ТРСТУ

Помаже Бог браћо,

Слободни смо да Вам се са Божијим благословом обратимо  по поводу  намераваног судског процеса  Србину Срђану Новаковићу из Трста, иначе сараднику престижног српског гласила ИСТИНА које у Бечу издаје познати борац за права Срба господин Петар Милатовић Острошки. Обавештени смо, да је његова кривица само зато што је на трибини о злочинима у Сребреници почетком 90-их година прошлог века, која је недавно одржана у  Трсту, са намером даље сатанизације Срба, обзнањивао чињеничне податке. Захваљујући господину Новаковићу и Србима који живе у Трсту , овога пута лажи нису прошле, онако како су то очекивали организатори ове ” научне”  трибине.

Врло је изненађујуће да се наша кровна  српска православна институција у Трсту обрушава на Србина који је само хтео да каже истину., да на ненасилан начин изрази своја сазнања о овој врло трагичној епизоди не само Бошњака, него и Срба православаца.

Дозволите да вам предочим драга браћо у Христу, моја мајка је из Братунца код Сребренице, њој су усташе ( не муслимани Бошњаци)  убиле у Другом светском рату 22 блиска срод ника, брат моје мајке Вељко Поповић и брат мајке моје мајке Ранко Беатовић су убијени у Јасеновцу маљем у главу на Светог Саву јануара 1942 године( а њихових имена нигде нема у списку жртава, истина се умањује, укрива), двадесет њених сродника су поклани тада у Сребреници. Нико за то није одговарао, убице су живеле у Титовој и Милошевићевој држави слободно. За време Другог светског рата у Источној Босни ( где је и Сребреница) је од усташа убијен огроман број Срба. О томе се за време комунизма ћутало. Када су избили ратови почетком 1990-их година, нису заобишли ни сребренички ни братуначки део источне Босне. Неко је намерно позавађао Бошњаке и Србе, протурили су у народ некакве спискове које су наводно Срби саставили са именима Бошњака које треба ликвидирати, исто је подметнуто и са некаквим муслиманским списковима  Срба које треба ликвидирати. Тако је потпаљена наслеђена мржња која је тињала.од раније. Можад не знате да  је  у Првом светском рату Среберница била јако српско  упориште против стране аустроугарске доминације, ту је спаљен српски мајор  Коста Тодоровић. Корени омраза су много дубљи, неприступачна турска тврђава СОКО у Србији изнад Љубовије, око 30 километара далеко од Сребренице,  је деценијама после пада турске владавине у Србији одолевала, била неосвојива. Када је најзад крајем 19 века пала у руке Срба, сви  од Срба омражени Турци ( махом потурчењаци) су под заштитом међународних снага ( ондашњег ”УНПРОФОР”-а) отишли преко Дрине у Сребреницу, а Срби су очекивали да буду од њих кажњени. Омраза у вези Сребренице тиња и од тада.

Када се зна шта се дешавало у овом делу Босне, онда је логичан закључак да је било потребно много такта, одмерености,  да се не повреде дубоке српске ране. због огромних невиних жртава. Уместо тога, из Београда је дошао приучени милошевићевски полицајац који је испекао занат мржње у његовој полицији, који је надзоравао поштене патриоте у Београду ( и мене лично)  почео је зулуме над Србима у сребреничким и братуначким селима..Тиме је посут бензин на ватру, избио је огроман пожар. Срби су реаговали логички: толики наши сродници су поклани у Другом светском рат у, не само да нико није одговарао, него ево сада нас опет кољу. Варница је запалила тињајућу мржњу, настали су покољи. Овоме је допринела и близина Србије.

Овоме покољу су кумовале и разне стране војне и друге формације које су тада биле тамо.

Колико је тачно било у Сребреници и Братунцу и околини бошњачких, а колико српских жртава, треба утврдити објективним проценама. Што није учињено.

Будући да познајем добро душу и Бошњака и Православаца који тамо живе, изјављујем  одговорно, да они никад нису хтели да ратују него да живе као добри суседи и  браћа. Њих су одувек завађали моћнији народи на вишем ступњу културе и знања. Тако је било и  са Сребреницом.

Последњи рат је показао да снаге ван Балкана желе по сваку цену да наставе вековне заваде балканаца. Где им је душа? Зар имају иоле људскости да завађају браћу, да се кољу, черече, убијају, ратују једни против других?  Где вам је душа, зар мислите да су ваша деца вреднија од наше?

Овде нек може поставити питање одговорности балканских народа.? Ње практично нема, јер су нам те исте велике силе које су нас вековима завађале, потуриле комунизам, изнутра нас слабиле, лишиле правих вођа, поставили за вође недорасле, и преко њих натурали погрешне изборе. Укључујући и распад Југославије и ратове. Ми који смо од почетка 90-их година прошлог века заговарали разум и помирење смо били потиснути  у земљи, нажалост и ван ње. А подршка је давана  асоцијалним.

Докле? Смир имо се, успоставимо исправне процене, сарађујмо. Ми хоћемо у Европу. Али да ли Европа жели нас? Словени вековима туцани у главу су подељени, са њима се спрдају  чак и абориџини. Јужни Словени исти језик, имена, изглед, дух, а огромна мржња. Слично је са свима Словенима. Погледајте Германе, Латине, сви су сложни као један. А Словени позавађани. Нас Словене у Европи виде као незреле народе.који не заслужују демократију и просперитет. А ми то нисмо. Ми смо само вековима савијане кичме.

Браћо у Христ у!  Знајмо чињенице, понашајмо се на основу њих. Волимо се као и други народи.

Зато вас молимо да не подносите тужбу против брата Срђана што је изразио његово мишљење. Слобода изражавања је вековна тековина Европе, а ми хоћемо у Европу. ИЗМИРИМО СЕ!  Не дозволимо да јужни Словени и у 21 веку  буду  peuplades primitifs, потсмех  Европе,  народи без вођа, без рационалности, тумарају као овце у магли.

Да нам Бог свима помогне без обзира на веру и нацију.

Томислав Крсмановић

ДОСТАВЉЕНО:

Српска црквена општина у Трсту

редакција ИСТИНА, Беч

редакција ГЛАС СРБА, Беч

 

 

 

            

=======================

==================

===

 

DE BOULEVARD VAN GEMISTE KANSEN (2) GENERAL CRVENE ARMIJE 1946 GODINE = GAVRILI PETROV MITRIC HET GROTE KARATE BOEK VAN KARATE BOB LIBERTY OF THE PRESS = ISBN 978-74724-07-4

 

KLACHT DVD

KLAHT - DVD FILM - OF THE IRIS DE VRIES

piva

stah od ravnogorstva - korice 

 GEHEIM-AGENT VAN TITO

TITOV OBAVESTAJAC BY SLOBODAN PIVLJANIN 

  http://sites.google.com/site/latelierdelaliberte/Home/geheim-agent-van-tito-by-slobodan-pivljanin

 

 

 TITOV OBAVESTAJAC BY SLOBODAN PIVLJANIN 

http://sites.google.com/site/srbskaarmija/Home/dr-slobodan-radojev-mitric-ispovest-jednog-razocaranog-udbasa-feljton-u-danas-od-14-aprila-2004-godine-do-10-maja-2004-godine-plagijat-zorana-jovanovica-desimira-tosica 

  TITO'S MOORDMASCHINE

 TITOVA MASINA ZA UBIJANJE BY SLOBODAN PIVLJANIN

 http://internetnovineserbske.spaces.live.com/blog/cns!E927C3A9FB9FF104!9497.entry

 

 NEDERLAND'S MAFFIA

 

OPERACIJA BLIZANCI

 OPERATION TWINS I

http://www.willehalm.nl

 OPERATION TWINS II

  www.willehalm.nl

 

CONFESSIONS OF A DISGRUNTLAD SPY

  www.willehalm.nl

 

HUND=goudentip

 http://www.willehalm.nl/degoudentip.htm

 http://www.boekenroute.nl/gasten/gtn1Boek.aspx?BoekID=14919

—————————————————–
—————————————
—————–
 

===============================================================

 ADD NEWS ON YOUR SITE FREE!!!

 

TRANSLATE

  http://translate.google.com/translate_t?hl=nl

 

—————————————————–
—————————————
—————–
 
 

SRBSKA ARMIJA NE ODGOVARAJU ZA SADRZAJ OBJAVLJENIH CLANAKA I KOMENTARA. MISLJENJA IZNESENA U CLANCIMA ILI KOMENTARIMA SU PRIVATNO MISLJENJE AUTORA CLANKA ILI KOMENTARA I MOZDA NE PRESTAVLJAJU STAVOVE REDAKCIJE SRBSKE ARMIJE..
 

SVI VASI KOMENTARI BICE OBJAVLJENI – SPBSKA ARMIJA NE PRIPADAJU BILO KOJOJ POLITICKOJ STRANCI – MI SE U SVEMU RAZLIKUJEMO OD PODREPASA, KOJI SU U SLUZBI ILI  ISTOCNE ILI ZAPADNE PETE KOLONE… I KOJI MORAJU PRETHODNO TRAZITI ODOBRENJE MOGU LI OBJAVITI VASE KOMENTARE…

SRDACNO

GLAVNI UREDNIK SRBSKE ARMIJE

DR. SLOBODAN PIVLJANIN

 

card1

POSALJITE VAS KOMENTAR

srpska-armija@hotmail.com  

 

Advertisements
This entry was posted in Nieuws en politiek. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s